جشنواره يك مانور فرهنگی و هنري از توانمندیهای حوزه هاي هنری است


زمانی تا شروع سومین جشنواره تولیدات استانی نمانده است و كار داوري مرحله نخست آثار نيز به پايان رسيده و آثار راه يافته به مرحله نهايي مشخص شده است. از اين رو تمامي كميته هاي جشنواره روزهاي پركاري را سپري مي كنند و در حال برنامه ريزي براي برگزاري هر چه با شكوه تر جشنواره سوم هستند. به همين منظور به سراغ سيد مهدي سيدين نيا دبير كميته افتتاحيه و اختتاميه سومين جشنواره توليدات استاني رفتيم وي اين روزها در تدارك و برنامه ريزي براي هر دو مراسم آغازين و پاياني جشنواره است. از همين جا بايد به وي و تيم همراهش يك خسته نباشيد گفت. در ادامه گفتگوي ما با ايشان را مي خوانيد:
در ابتدا از اهمیت برگزاری جشنواره تولیدات استانی بفرمائید؟
اهمیت برگزاری جشنواره ی تولیدات استانی در نکات زیر نهفته است:
الف- جشنواره تولیدات استانی مانور فرهنگی هنری از توانمندیهای بالقوه و بالفعل حوزه هنری است در سراسر کشور
ب- فرصت برمعرفی اهداف عالی بلندمدت ، میان مدت، کوتاه مدت حوزه هنری
ج- جلب توجه خواص، اذهان عمومی و رسانه های جمعی مختلف است به تولیدات فاخر و ارزشمند حوزه های هنری کشور
د- به نمایش گذاشتن بخشی از مطالبات عملی شده مقام معظم رهبری و دلسوزان عرصه هنراسلامی، دینی و فاخر است
ه- کمک به حوزه های هنری بخصوص نقاط محروم سراسر کشور است در اثبات وجود خود و افزایش توانمندی ها با استفاده از آموزش ها و تجارب سایر حوزه و هنرمندان شایسته و بنام و صاحب سبک است
و- ایجاد فرصت مناسب برای همدلی و تعامل شایسته حوزه ها و هنرمندان آنها در طول سال
به نظر شما برگزاری این جشنواره تا چه اندازه می تواند بر روی تولیدات مراکز استانی تاثیر مثبت بگذارد؟
تاثیرات مثبت وقتی خود را بیشتر نشان می دهد که بودجه ها، امکانات، برنامه ها، سخنرانی و آموزش ها در جشنواره خارج از ظواهر و شعارها همه در طول اهداف اساسی حوزه و نزدیک شدن به آن باشد.
جشنواره سوم با دو جشنواره قبلی چه تفاوت هایی دارد؟
کم و بیش رفع نواقص دو جشنواره قبل و هدفمندتر شدن آن
چه پیشنهاد و نظری برای بهتر برگزار شدن این جشنواره دارید؟
جدی گرفتن کارگاه های رشته های مختلف توسط برگزارکنندگان و هنرمندان استانها، اصول مند کردن محتوای کارگاه ها و تطبیق نظرات اساتید کارگاه ها با اهداف حوزه و مطالبه تاثیر آن در آثار تولید شده.
آیا تمرکز زدایی در جشنواره بر روند بهتر شدن تولیدات استانی و حضور هنرمندان مراکز استانی نقش دارد؟
صرف تمرکز زدایی تاثیر چندانی بر روند بهتر شدن تولیدات استانی ندارد، مگر اینکه داوریها در مراحل انتخاب آثار و داوری نهایی درست، بجا و شایسته انتخاب شدند و اصول فنی، ساختاری، محتوایی، شکل و فرم و هنری تدوین و در هر دو مرحله در طول هم قرار گرفته و یکدیگر را کامل نمایند. این امر می تواند نظرات هنرمندان استانی را با اهداف حوزه و اساتید مرکزنشین نزدیک نموده یا حداقل باعث تلقی یکسان از اصول داوریها باشد.
حوزه هنری استان شما چه تعداد اثر به جشنواره سوم ارسال کرده است؟ آیا این تعداد آثار نسبت به دوره های گذشته جشنواره افزایش پیدا کرده است؟
تعداد آثار ارسالی حوزه هنری استان اصفهان به جشنواره سوم 194 اثر می باشد که بیش از تعداد آثار ارسالی در جشنواره دوم است. علل اصلی آن نیز برنامه ریزی اساسی حول اهداف و موضوعات پنج گانه مورد نظر، جدی گرفتن جلسات طرح و برنامه ، تصویب طرح های بدیع و جذاب و مستحکم ، مطالبه در اجراء، نظارت در مراحل مختلف و بها دادن به آثار با ارزش می باشد.
سخن پایانی
این که همه امور فوق و توقعات و انتظارات و رفع کمبودها فقط در سایه همدلی و همراهی و همزبانی مسوولین و هنرمندان حوزه های هنری استانهای مختلف محقق خواهد شد.
اگر به دور از هوای نفس و تمنیات غیرالهی فردی و عمومی و منطقه ای به دنبال دست یابی به اهداف عالی حوزه در تربیت هنرمندان متدین و متعهد و خلق آثار فاخر با ارزش در عرصه هنر مورد قبول دین اسلام، قرآن عظیم الشان و اهل بیت اطهار علیهم السلام باشیم ، که انشاء الله ما هستیم.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره